Copyright © 2020. All Rights Reserved

Какво означава цветът на розите?

4 март 2020
Какво означава цветът на розите?

Всички цветове на рози имат свои уникални символични значения, не само червените рози. Известно е, че червената роза е универсален символ на любовта и страстта.  Какво означават останалите цветове на розите и каква е тяхната символика? Отговорът на тези въпроси ще Ви помогне да изберете най-подходящия цвят рози за конкретния повод.

Червената роза е символ на красота, страст, желание и романтична любов. Отвъд по-страстната си конотация, червените рози често се използват извън романтичните контексти, за да предадат поздравления или благодарности.

Жълтата роза най-често означава приятелство и по-специално платонично приятелство. За някого, с когото сте приятели, жълтата роза изпраща послание за веселие, радост, грижа и платонична обич.

Розовите рози символизират възхищение, нежност, достойнство, елегантност, невинност и щастие. Розовите рози са много универсални. Те могат да предадат или романтичнo, или платонично послание.


Розите с цвят на праскова предават искреност и благодарност. С тях можете да отбележите подписването на сделка или споразумение. Прасковените рози са много подходящ благодарствен подарък.

Бялата роза носи смисъл на невинност, целомъдрие и чистота. Бялата роза е най-подходящ подарък за младо момиче или жена, които все още не са изпитвали дълбока и страстна любов. Бялата роза символизира душевна любов и се свързва с предложение за брак.

Oранжевите рози изпращат силно послание за очарование, страст, ентусиазъм, привличане и желание. Tе са най-подходящи за романтични поводи.

Зелените рози символизират мир, духовно подмладяване, спокойствие и плодородие. Това е успокояващ цвят, който символизира тесни връзки с природата. Зелените рози са подходящи за всеки духовен повод, като кръщение например.

Разгледайте прекрасните рози, които предлагаме в нашия онлайн магазин.