Експресна доставка за София

Символика на популярни цветя

Нарцис

Нарцисът символизира вярата, красотата и честността

Лале

Значението на лалето обикновено е „съвършена любов“. Подобно на много цветя, лалетата с различни цветове носят собствена символика: червените лалета са най-силно свързани с истинската любов; лилавите лалета символизират достойнство и почит; смисълът на жълтите лалета представлява безнадеждна любов.

Белите лалета се използват в знак на достойнство и да се изпрати послание за прошка; пъстрите лалета са сред най-популярните сортове и изразяват преклонение пред красивите очи.

Роза

Розата символизира любовта и възхищението от този, на когото се подарява. Цветът също е от голямо значение: червена роза – запазен символ на любовта; жълта роза – често се смята за послание на омраза. Според други тълкувания всъщност говори за приятелство. Жълтата роза е оригинален избор, от който не бива да се страхувате.

Розова роза

Розова роза – нежност, благодарност, топли чувства. Симпатия. Подходяща е за приятели и близки. Бяла роза – символизира вярност, искреност, невинност, чистота. Лилава роза – символ на влюбването от пръв поглед.

Гербер

Герберът символизира тайна, флирт, оптимизъм. Това цвете е подходящо не само за любимата жена, но и за приятели и колеги.

Азалия

Азалията е символ на женственост, красота и изящество.

Ирис

Ирисът е цветето на надеждата и вярата. С него можем да кажем „Твоето приятелство значи много за мен“.

Слънчоглед

Слънчогледът символизира вярност и постоянство. Освен това, тъй като много прилича на слънцето, се свързва с топлина и щастие.

Карамфил

Карамфилът най-често се подарява като символ на чиста и дълбока любов.

Зюмбюл

Нежно пролетно цвете, което изразява скромност и смирение пред проблемите.

Фрезия

Символ на доверие и желание за откровеност.

Еустома

Еустома …. или Лизиантус е символ на радост и веселие.

Гладиола

Обикновено се подарява като знак за искреност.

Иглика

Игликата е символ на чистотата и обичта между младите хора, на пролетта и надеждата. В народните традиции китка, сплетена от иглика, изпълнявала ролята на амулет.

Кала

Изразява красота и е символ на топлите ви чувства към човека